BAHAN
- Ayam ( Potong Kecil / Sederhana )
- Taucu
- Bawang Merah & Putih ( Dihiris )
- Garam
CARANYA
- Panaskan minyak
- Tumiskan bawang merah & putih
- Masukkan Taucu
- Masukkan Ayam ( tuang sedikit air spya ayam masak )
- Tunggu hingga pekat.
- Angkat & makan bersama nasi panas.
BAHAN :~
- Udang
- Cili Besar ( Hijau ) / Cili Benggala
- Serbuk Lada Hitam
- Garam
- Perasa
CARANYA :~
- Udang digaul bersama serbuk lada hitam , Garam & Perasa
- Udang di cucuk bersama cili
- Bakar sampai udang masak.
BAHAN :~
- Nenas
- Ikan Masin ( Talang )
- Santan
- Serbuk Kunyit
- Bawang Merah & Putih
- Garam & Gula / Perasa
CARANYA :~
- Tuangkan Air biasa, masukkan nenas & bawang
- Nenas empuk , masukkan Ikan Masin
- Masukkan Sanan, Garam, Gula / Perasa
- Biarkan mendidih & kacau