BAHAN
- Mangga ( Hiris Panjang dan Halus )
- Sos Sotong
- Cili Padi ( Hiris Halus )
- Gula
- Kacang Tanah ( Tumbuk )
- Belacan
CARA
- Gaulkan kesemua bahan.
- Biar seketika supaya bahan semua sebati.
BAHAN
- Sotong
- Rempah Kari
- Santan
- Air
- Kentang
- Daun Kari
- Bawang Besar dan Putih ( Hiris )
CARA
- Tumiskan bawang. & Daun Kari
- Masukan rempah ( tunggu garing )
- Masukkan Air
- Masukkan sotong.
- Masukkan Kentang
- Tunggu semua masak.
- Masak antara 30 - 45 mnt.
BAHAN
- Cempedak
- Tepung Gandum
- Tepung Jaggung
- Garam
- Gula
- Pewarna Kunung ( jika mahu )
CARA
- Campurkan kedua-dua tepung.
- Kacau sebati bersama air jangan terlalu cair
- Masukan pewarna.
- Masukkan garam & gula
- Panaskan minyak & Goreng.