Bahan
- Udang ( 15 Ekor )
- Sotong ( 2 Ekor )
- Isi Ayam (Dadu)
- Cili Padi ( 10 batang )
- Lobak Merah ( Setengah Batang ) - Hiris
- Tomato ( 1 Biji )
- Kobis ( Setengah ) - Hiris
- Serai ( 2 Batang ) - Titik
- Perencah Tomyam Kung (Adabi)
- Bawang Putih dan Merah ( Ditumbuk Kasar )
- Air Limau Nipis
Cara
- Tumiskan Bawang Merah & Putih serta Serai (1 batang)
- Masukan perencah tomyam. Biarkan seketika
- Masukkan Air.
- Tunggu mendidih sebentar. Masukan Isi ayam, Udang, Sotong dan Lobak Merah serta Serai ( 1 batang ). Kemudian masukan daun limau purut.
- Tunggu mendidih. Masukan air Limau Nipis & Cili Padi.
- Akhir sekali maskukan kobis dan tomato.