BAHAN
- Ikan Kembung atau sebagainya ( Rebus / Panggang )
- Garam & Perasa ( ajinomoto )
Kuah
- Santan
- Serai
- Gula Merah
- Garam
- Gula pasir
- Bawang Merah & Putih ( Kisar )
CARANYA
- Rebus / panggang Ikan.. Asingkan dan letakkan dalam pinggan
- Kuah pula masukkan kesemua bahan. Masak hingga mendidih.
- Tuangkan kuah diatas Ikan.
BAHAN ~
Bebola Ayam
- Ayam ( Dikisar . Jangan terlalu halus )
- Biskut Lemak / Jaggung ( mesin hancur )
- Tauhu ( Hancurkan )
- Garam
- Gula
- Serbuk Lada Hitam
Kentang Putar
- Kentang ( Rebus bersama Kulit )
- Lada Hitam (tumbuk / serbuk )
- Garam
CARA ~
Bebola Ayam Crispy
- Gaulkan ayam + serbuk lada hitam + tauhu + Garam + Gula
- Bulatkan.
- Celupkan dengan Biskut yang telah dihancurkan
- Goreng hingga garing & masak
- Pastikan api perlahan.
Ketang Putar
- Masukkan Kentang + Lada Hitam + Garam & sedikit air.
- Putarkan hingga pekat & halus.