BAHAN
- Pucuk Paku
- Santan
- Kunyit
- Bawang Merah & Putih ( kisar )
CARA
- Masukkan bawang, kunyit & santan
- Kacau sehingga mendidih
- Masukkan pucuk paku
- Masak sehingga 30 - 45 minit
BAHAN
- Sotong ( Rebus )
- Timun ( Hiris )
- Salad
- Lobak Merah ( Hiris Panjang )
- Tomato (Dadu)
- Bawang Merah ( Hiris )
CARA
- Susun kesemua bahan mengikut kreativiti anda
- Perahkan air limau ( Nipis / Kasturi )
- Letakkan sedikit sos sotong.
BAHAN
- Ayam
- Rempah Kari
- Jintan Manis ( tumbuk )
- Halba ( Tumbuk )
- Tepung Gandum
- Tepung Jagung ( Lebih drpd t.gandum )
- Garam , Gula
- Kunyit
- Pewarna ros
- Daun Pisang ( hiasan )
CARA
- Kacau tepung gandum & t. jagung
- Masukkan Rempah kari, Jintan, Halba, Kinyit , garam , gula & p'warna ros
- Gaulkan dengan sedikit air
- Panaskan minyak untuk menggoreng
- Celupkan ayam bersama tepung yang siap digaul
- Masak selama 20 - 30 minit.