Bahan
- Nangka
- Daging
- Rempah Kari
- Kulit Kayu Manis
- Bunga Lawang
- Halba
- Bawang Besar (Bombay ) Sebiji (Hiris)
- Bawang Merah + Putih (Kisar)
- Daun Kari
- Halia ( Hiris)
- Santan ( 1 biji/ 1 kotak )
- Daging
- Cili Kisar (1 sudu teh)
Cara
- Rebus Nangka & Daging hingga empuk.
- Angkat dan toskan.
- Panaskan minyak. Tumis bawang besar, daun kari, kulit kayu manis, halba & Bunga lawang.
- Masukkan rempah kari bersama cili kisar. Tunggu hingga garing.
- Masukan Nangka dan Daging. Masuk sedikit air. Tunggu mendidih seketika. Masukan Santan. Tunggu mendidih ( kacau supaya santan tidak pecah / naik minyak.
- Masak sehingga 30 - 45 minit.