Bahan
- Daging ( 300 gram )
- Kentang ( 2 Biji ) - Potong ikut kesukaan anda
- Bawang Besar ( 2 Biji ) - Belah empat
- Bawang Kecil dan Putih ( Hiris )
- Cili Merah
- Rempah Kurma ( 1 Paket kecil )
- Kulit Kayu Manis ( 2 Batang )
- Buah Pelaga ( 3 -4 biji )
- Bunga Lawang ( 2 )
- Madu Asli ( 1 Sudu )
- Santan ( 1 biji Kelapa ) / Susu Cair ( 1 Cawan )
- Minyak Masak
Cara
- Panaskan minyak masak. Tumiskan bawang kecil dan putih. Tunggu naik baunya, masukkan kulit kayu manis, buah pelaga dan rempah kurma. Tunggu rempah masak (warna berubah )
- Masukkan daging dan kentang. Masukkan air supaya daging & kentang empuk.
- Apabila daging empuk, masukkan madu. Gaulkan.
- Kemudian masukkan santan. Kacau sebati supaya santan tidak naik minyak.
- Masukkan Cili Merah dan Bawang. Biarkan seketika dalam 3-5 minit.
Selamat Mencuba (^^,)