BAHAN
- Jejari Ketam
- Sos ( Cili / Tomato )
- Bawang Merah & Putih ( Hiris )
- Garam
- Gula
- Cuka ( satu sudu besar )
CARA
- Tumiskan bawang.
- Masukkan cuka & sos.
- Masukkan Jejari ketam
- Mendidih masukkan garam, gula.
BAHAN
- Pisang ( Jenis Kari )
- Rempah Kari
- Daun Kari
- Bawang Merah & Putih ( Kisar )
- Santan / Susu Cair
- Ayam ( potong kecil )
- Garam , Gula
CARA
- Rebuskan Pisang hingga hampir empuk.
- Panaskan minyak, tumis bawang.
- Masukkan rempah kari & daun kari, Masak rempah sampai garing
- Masukkan Ayam dan sedikit air.
- Masukan Santan
- Masukkan Pisang
- Masukkan garam, gula
- Masak hingga mendidih.
BAHAN :~
- Telur
- Ayam ( Dadu, isi sahaja )
- Bawang Besar ( Hiris )
- Sos
- Mayonis
- Serbuk Lada Hitam
- Roti Panjang dan dibelah bahagian tengahnya
CARA :~
- Kacau telur bersama ayam, bawang besar, dan lada hitam.
- Letakkan bahan yang dikacau diatas roti
- Telingkupkan supayan telur masak
- Angkat & letakkan sos & mayonis diatasnya.