Jumaat, 26 Julai 2013

Biskut Cornflakes dengan Oat

Bahan 
  • Tepung Gandum ( 1 Cawan )
  • Tepung Jagung ( 1 1/2 Cawan )
  • Marjerin ( 1/2 Cawan )
  • Telur ( Kuning sahaja ) - 1 Biji
  • Baking Powder ( Serbuk Penaik ) - 1 sudu kecil
  • Gula Kastor ( 1 Cawan )
  • Esen Vanilla ( 1 Penutup )
  • Perasa Ros ( 1/2 penutup )
  • Cornflakes ( 1 Mangkuk ) - Kisar
  • Oat ( 1/2 Cawan ) - Kisar
 Cara
  • Masukan Gula Kastor + Marjerin. Kacau hingga kembang.
  •  Kemudian kacau dengan kuning telur.
  • Masukan Esen Vanila + Perasa Ros + Tepung Gandum + Tepung Jagung + Baking Powder + Oat dan Conrnflakes.
  • Uli hingga menjadi doh. Kemudian terapkan mengikut citarasa anda.
  • Bakar pada suhu 180 darjah celcius dalam masa 15 - 20 minit.