Bahan
- Cili Kering Kisar ( 1 Mangkuk Besar )
- Bawang Putih dan Merah ( Kisar )
- Pucuk Kaduk
- Santan ( 1 Biji )
Caranya
- Masukan Bawang merah dan putih + cili kisar + dan sedikit air. Didihkan seketika ( tak perlu ditumis )
- Kemudian masukkan pula santan. Gaul sebati tunggu hingga mendidih dan santan tadi mengeluarkan minyak.
- Kemudian masukkan pucuk kaduk tunggu mendidih sekali lagi.
Bahan
- Telur ( Putih sahaja ) - 4 Biji (gred A)
- Mangga ( Hiris / dadu ) - 1 Biji
- Gula Kastor ( 2 Sudu Besar)
- Perahan Jus Lemon ( 1 Sudu Besar)
- Tepung Kastard ( 2 Sudu Besar )
- Majerin ( 3 Sudu Besar )
Caranya
- Putar Putih telur hingga kembang, masukkan sedikit demi sedikit gula. Masukan perahan jus lemon. Kemudian telingkupkan mangkuk supaya putih telur benar-benar kembang. Jika ia tidak jatuh maknanya ia sedia utk dibakar.
- Sapukan marjerin atau gunakan kertas pembakar kerana ia akan melekat di permukaan.
- Letakkan adunan pada jarak yang jauh kerana ia akan naik dan mengembang.
- Kemudian bakar pada suhu 160 darjah celcius selama 30 - 40 minit.
- Sementara adunan dibakar, sediakan sos kastard. Letakan marjerin tunggun separa cair masukkan tepung kastard dengan air supaya ia tidak pekat. Kacau pada api perlahan.
- Kemudian angkat dan sejukkan.
- Apabila adunan tadi siap dibakar. Keluarkan. Biarkan seketika. Hiaskan dengan sos kastrd tadi bersama buah mangga diatasnya.