Bahan
- Pasta ( Rebus )
- Daun Sup atau Daun Ketumbar ( Racik Halus )
- Krim Cendawan Berkeju (Segera) - Prego atau Lain2
- Daging ( Kisar )
- Sos Lada Hitam
Cara ( Pasta )
- Rebuskan Pasta hingga lembut.
- Toskan Pasta.
- Masukkan Air ke dalam periuk dicampur dengan Krim Cendawan. Tunggu hingga mendidih. Masukan dalam mangkuk.
- Kemudian, ambil pasta dan tuangkan krim tadi. Gaulkan. Tabur Daun Bawang atau Daun Ketumbar atau sebagainya terpulang kepada anda.
Cara ( Stik Daging )
- Daging (Kisar)
- Masukkan tepung gandum sedikit dan gaul rata.
- Bentukkan ikut kesukaan anda.
- Kukus selama 30 minit.
- Kemudin tunggu sedikit sejuk.Masukkan ke dalam peti ais.
- Biarkan dalam 1 jam.
- Kemudian ambil majerin dan bakar daging.
Cara ( Sos Lada Hitam )
- Masukan air ( 2 Cawan )
- Masukan Sos Lada Hitam.
- Gaulkan hingga agak pekat dan mendidih.
- Celupkan stik dengan sos yang dimasak.
Selamat Mencuba !!