Khamis, 27 Disember 2012

Pau Karui Daging



BAHAN ~
DOH
  1. Tepung Gandum
  2. Yis
  3. Garam
  4. Gula
  5. Air
Kari Daging ( Inti )
  1. Daging ( cincang dadu )
  2. Kentang (dadu )
  3. Serbuk Kari
  4. Garam ,Gula
  5. Air
CARA :~
  • Doh
  1. Gaulkan kesemua bahan dan uli
  2. Rehatkan seketika
  • Inti ( Kari Daging )\
  1. Tumiskan bawang merah & putih sedikit
  2. Masukkan rempah kari
  3. Masukkan daging & Kentang
  4. Masukkan air secukupnya supaya empuk
Benukkan doh & masukkan inti
Biarkan seketika supaya ia naik
Panaskan periuk kukus
Kukus selama 20 - 30 minit


Tiada ulasan:

Catat Ulasan