Rabu, 16 Januari 2013

Paprik Ayam

BAHAN ~
  1. Ayam
  2. Kacang
  3. Kobis
  4. Cili Padi
  5. Tomato
  6. Sos Tiram
  7. Kicap Pekat
  8. Air Limau Nipis
  9. Cili Kering ( Kisar)
  10. Bawang Merah & Putih
  11. Garam / Gula
CARA ~
  • Panaskan minyak. Tumiskan bawang hingga naik bau.
  • Masukkan cili ( kisar). Tunggu cili agak garing & masak.
  • Masukkan ayam. tunggu ayam agak masak.
  • Masukkan kicap, sos tiram & air.
  • Tunggu mendidih. Masukkan Kobis , Kacang Panjang, Lobak Merah ( carrot)
  • Garam , gula & cili padi. Biarkan seketika.
  • Masak antara 30 - 45 mnt.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan