Bahan
- Pes Tomyam ( Thai )
- Ayam ( Dadu )
- Udang
- Sotong ( Hiris )
- Lobak Merah
- Bunga Kobis
- Daging
- Serai ( 3 batang )
- Cili Padi ( 10 biji / lebih )
- Bawang Besar & Putih
- Daun Limau Purut
- Tomato
- Air Limau ( Thai )
Caranya
- Panaskan sedikit minyak. Tumiskan bawang merah & bawang putih.
- Masukkan sebatang serai. Tumiskan hingga naik bau. Masukan pes tomyam. Biarkan hingga sedikit garing.
- Masukan ayam,udang.sotong,daging & lobak merah. Tunggu hingga empuk.
- Masukan serai 2 batang. Masukan daun limau purut, air limau dan cili padi setengah.Tunggu seketika.
- Masukan bunga kobis. Masukkan tomato dan lebihan cili padi. Biarkan 10 minit.
~ Selamat Mencuba... ~ (^_^)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan