BAHAN
- Cendawan ( 200 gram )
- Tepung Ubi ( 1 Cawan )
- Tepung Jangung ( 3 sudu Besar )
- Jintan Manis
- Ketumbar
- Lada Hitam ( Tumbuk sedikit sahaja ) - 5- 10 biji
- Garam, Perasa & Gula
- Serbuk Kunyit
Caranya
- Rendamkan cendawan dengan garam dahulu.
- Semetara itu, sediakan tepung untuk menggoreng. Masukan tepung Ubi + Tepung Jaggung + Jintan Manis + Ketumbar + Lada Hitam + Serbuk Kunyit +Garam + Perasa & Gula . Gaulkan kering tidak dicampur dengan air.
- Panaskan minyak masak ( setengah daripada saiz kuali ). Basuhkan cendawan tadi serta toskan.
- Celupkan cendawan dengan tepung. Goreng hingga warnanya keemasan.
SELAMAT MENCUBA !!! (^^,)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan