Jumaat, 3 Mei 2013

Ayam Penyet


Bahan 
  1. Ayam ( 4 Ketul saiz Sederhana )
  2. Ketumbar ( 3 sudu Besar )
  3. Jintan Manis ( 1 Sudu Teh )
  4. Jintan Putih ( 1 sudu Teh )
  5. Halia ( 2 cm )
  6. Bawang Putih (4 Ulas )
  7. Serbuk Kunyit (1 sudu Teh )
  8. Serbuk Kari Daging ( 1 sudu Teh )
  9.  Garam (secukup rasa)
Cara
  • Rebuskan Ayam 
  • Campurkan kesemua bahan diatas kecuali Ayam. Kisar atau tumbuk.
  • Toskan Ayam yang direbus. Perapkan Ayam dengan semua bahan yang telah dikisar/tumbuk tadi.
  • Perap ayam semalaman.
  • Goreng ayam tersebut.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan