Ahad, 30 Jun 2013

Puding Roti Bakar Buah dengan Biskut Ranggup


Bahan 

PUDING ROTI
  • Roti Putih ( 4 - 5 Keping )
  • Telur ( 4 Biji )
  • Susu UHT ( 1 Cawan )
  • Gula Halus ( 1 Cawan )
  • Kismis ( 2 sudu Besar )
  • Anggur ( 4 biji )
  • Oren ( 1 Biji )

BISKUT

  • Tepung Gandum ( 1 Cawan )
  • Marjerin ( 1/2 cawan )
  • Gula Pasir ( 1 Cawan )
Cara
Puding Roti
  • Rendam roti dengan susu selama setengah jam. Kemudian campurkan telur + gula halus.
Biskut
  • Campurkan tepung gandum + marjerin + gula pasir. Gaul dengan air sedikit demi sedikit hingga menjadi doh.
Cara
  • Letakan bahan yang dicampurkan kemudian letakan roti yang telang direndam diatasnya bersama oren dan anggur.
  • Bakar dalam ketuhar dalam 180 darjah celcius selama 40  minit. 
  • Kemudian doh tadi dileperkan dan dibakar selama 30 minit pada suhu yang sama.
  • Setelah puding siap dibakar hiaskan dengan buah-buahan seperti anggur dan biskut.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan