Biskut Cornflakes dengan Oat
Bahan
- Tepung Gandum ( 1 Cawan )
- Tepung Jagung ( 1 1/2 Cawan )
- Marjerin ( 1/2 Cawan )
- Telur ( Kuning sahaja ) - 1 Biji
- Baking Powder ( Serbuk Penaik ) - 1 sudu kecil
- Gula Kastor ( 1 Cawan )
- Esen Vanilla ( 1 Penutup )
- Perasa Ros ( 1/2 penutup )
- Cornflakes ( 1 Mangkuk ) - Kisar
- Oat ( 1/2 Cawan ) - Kisar
Cara
- Masukan Gula Kastor + Marjerin. Kacau hingga kembang.
- Kemudian kacau dengan kuning telur.
- Masukan Esen Vanila + Perasa Ros + Tepung Gandum + Tepung Jagung + Baking Powder + Oat dan Conrnflakes.
- Uli hingga menjadi doh. Kemudian terapkan mengikut citarasa anda.
- Bakar pada suhu 180 darjah celcius dalam masa 15 - 20 minit.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan