BAHAN ( 5 - 6 ORANG )
- IKAN NYOK-NYOK
- CILI KISAR ( 2 / 3 CAWAN )
- BAWANG MERAH DAN PUTIH ( HIRIS / KISAR )
- HALBA
- KULIT KAYU MANIS (1)
- BUNGA LAWANG (1)
- AIR ASAM JAWA
- BUNGA KANTAN
- SAWI MASIN
- GARAM
- GULA / PERASA
CARANYA
- PANASKAN MINYAK. TUMISKAN BAWANG, KULIT KAYU MANIS, HALBA & BUNGA LAWANG HINGGA BERBAU.
- MASUKAN CILI KISAR. TUNGGU HINGA CILI MASAK & GARING SEDIKIT.
- MASUKAN IKAN NYOK-NYOK, SAWI MASIN & BUNGA KANTAN
- TUNGGU MENDIDIH. MASUKAN GARAM, GULA/PERASA.
- MASAK DALAM 20 MINIT. KEMUDIAN HIDANGKAN.
# SELAMAT MENCUBA # =(^_^)Y
Tiada ulasan:
Catat Ulasan