Sabtu, 20 Julai 2013

Biskut Buah Campuran

Bahan
  • Tepung Gandum ( 1 Cawan )
  • Tepung Jaggung ( 1 1/2 Cawan ) 
  • Telur ( Kuning sahaja ) - 1 Biji
  • Esen Vanilla ( 1 Penutup )
  • Ceri ( 1/2 Paket ) Hijau dan Merah
  • Kismis ( 2 Kotak kecil ) - Hiris
  • Kelapa Kering ( Jika mahu ) memberi rasa lemak...
  • Gula Kastor ( 1 Cawan ) nak manis tambah...
  • Marjerin ( 1/2 Mangku )

    Caranya
  • Putarkan gula kastor + marjerin hingga kembang. 
  • Masukan kedua-dua tepung gaulkan hingga rata.Kemudian masukkan Esen Vanilla.
  • Uli hingga menjadi doh campurkan dengan kismis + kelapa kering + ceri.
  • Bulatkan doh dan masukkan dalam acuan . Tekan sedikit seerta cucuk dengan lidi atau garpu supaya dalamnya masak.
  • Bakar dalam suhu 160 hingga 180 darjah celsius  (Atas & Bawah ) selama 15 - 20 minit. Kalau tidak masak tambah masa 3 - 5 minit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan