Bahan
- Tepung Gandum ( 1 Cawan ) (Ayak)
- Tepung Janggung ( 1 1/2 Cawan ) (Ayak )
- Gula Kastor ( 1 Cawan ) - Nak manis boleh tambah gula... =)
- Marjerin ( setengah mangkuk )
- Ceri ( Hiasan ) nak guna bahan lain pun boleh =)
- Kelapa Kering (Paket ) (1/2 Mangkuk )
- Esen Vanila (1 penutup)
- Esen Rose (setengah penutup)
- Putar merjerin bersama gula kastor hingga kembang ( Keputihan sedikit )
- Kemudian gaul tepung gandum dan tepung jaggung serta kelapa kering. Uli dengan tangan hingga menjadi doh.
- Rehatkan doh 10 minit. Kemudian canaikan doh jangan terlalu nipis (agak-agak)
- Sapu marjerin di permukaan dulang. Letakkan biskut tadi.
- Bakar pada suhu 160 darjah celcius selama 15 - 20 minit.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan