Sabtu, 20 Julai 2013

Biskut Kelapa Moden


Bahan 
  • Tepung Gandum ( 1 Cawan ) (Ayak)
  • Tepung Janggung ( 1 1/2 Cawan ) (Ayak )
  • Gula Kastor ( 1 Cawan ) - Nak manis boleh tambah gula... =)
  • Marjerin ( setengah mangkuk )
  • Ceri ( Hiasan ) nak guna bahan lain pun boleh =)
  • Kelapa Kering (Paket ) (1/2 Mangkuk ) 
  • Esen Vanila (1 penutup)
  • Esen Rose (setengah penutup)
Cara
  •  Putar merjerin bersama gula kastor hingga kembang ( Keputihan sedikit )
  • Kemudian gaul tepung gandum dan tepung jaggung serta kelapa kering. Uli dengan tangan hingga menjadi doh.
  • Rehatkan doh 10 minit.  Kemudian canaikan doh jangan terlalu nipis (agak-agak)
  • Sapu marjerin di permukaan dulang. Letakkan biskut tadi.
  • Bakar pada suhu 160 darjah celcius selama 15 - 20 minit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan