Ahad, 9 Februari 2014

Keli Goreng Tepung Berempah


Bahan 
  • Ikan Keli ( 2 Ekor )
  • Serbuk Rempah ( Kari Ikan / 2 Sudu Besar )
  • Garam ( Secukupnya )
  • Kunyit ( Secukupnya )
  • Tepung Gandum ( 4 Sudu Besar )
  • Bawang Besar ( Hiris / Bulat / 1/2 Biji )
  • Daun Kari ( 5 - 6 helai )
Cara
  • Gaulkan ikan keli dengan Serbuk kari + Kunyit + Garam + Tepung Gandum
  • Gaul rata. Biarkan 10 - 15 minit.
  • Panaskan minyak. Goreng ikan hingga garing.
  • Angkat dan toskan minyak.
  • Goreng Bawang Besar & Daun Kari 3 - 5 minit sahaja.
  • Letakkan diatas Ikan Keli.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan